Knomacons
Knomacons
Knomacons
Knomacons

Viziune

Valorificarea cunoasterii existente in fiecare dintre noi in scopul cresterii bunastarii materiale si spirituale individuale


Eric Weidner, CKM
Marketing Director/Certification Coordinator
International Knowledge Management Institute (KM Institute)

Takemitsu MATSUDA
Long time Expert - JAPAN INTERNATIONAL COOPERATION AGENCY
 
 

"Managementul Cunoasterii pentru gestionarea proiectelor europene"

Business & Spa Hotel Concordia
Tg. Mures,  1-5 iulie 2009

Un pas mic pentru un individ - unul mare pentru standardele de viata din Romania: cam asta inseamna atat pentru managerii publici, cat si pentru managerii/intreprinzatorii romani trecerea de la vechiul stil de lucru la un sistem de management adaptat pentru proiectele europene sau realizate din bani europeni. Miza nu este deloc mica: de cheltuit aproximativ 3 miliarde de euro in numai jumatate de an pentru  productie, servicii, formarea personalului, infiintarea de noi firme si afaceri in mediul rural. Nu ar fi pacat pentru toti ca sa se piarda in zadar acesti bani si sa ramanem si datori bugetului UE?

Tocmai de aceea, credem ca adoptarea unui sistem brevetat international cum este cel de tip Knowledge Management Institute - www.kminstitute.org / www.knomacons.ro - raspandit in lumea intreaga in vederea unei mai bune organizari, pastrari si utilizari a cunostintelor si informatiilor in cadrul organizatiilor/companiilor care acceseaza sau implementeaza proiecte europene ar reprezenta o sansa unica pentru o mai rapida si buna absorbtie a fondurilor alocate, cat si pentru pornirea unor investitii, in fine, apte sa reaseze economia pe baze reale, compatibile cu Piata Unica Europeana.

In acest context, dorim sa va invitam sa urmati un asemenea nou program special de tip vacanta activa, axat pe certificarea de nivel international a expertilor in Knowledge Management (Managementul Cunoasterii) in vederea unei mai simple si reusite accesari a proiectelor de investitii cu finantare europeana ce va avea loc in perioada 1-5 iulie 2009 la Business & Spa Hotel CONCORDIA din centrul istoric al Municipiului Tg. Mures.

Programul intensiv, dar flexibil, care sa imbine dinamica receptarii cu partea recreativa fac din acest eveniment o oportunitate unica de: socializare, relaxare, consolidare a increderii personale/a echipei si de succes in atingerea scopurilor de business puse in joc.

Numarul previzionat de participanti este de 20 de cursanti ce pot proveni atat din administratia publica, cat si din marile companii, sectorul IMM, institutiile de cult care isi propun accesarea fondurilor UE sau ONG-urile interesate. La cerere, ei pot fi insotiti si de o a doua persoana care nu este participanta la curs.

Printre principalele avantaje ale participarii la Universitatea de Vara in Managementul Cunoasterii, organizata in parteneriat de Knowledge Management Institute - sucursala Romania si EUROLINK- House of Europe  se numara:

 • Formarea si certificarea rapida si flexibila in 5 zile, de nivel international in managementul proiectelor la rang de Knowledge Management Expert, acordata de Knowledge Management Institute.
 • Posibilitatea lucrului direct si in echipa pe studii de caz din proiectele finantate din fonduri UE structurale, de coeziune etc pentru sectorul public si sectorul privat/ONG.
 • Sansa cooptarii/recrutarii prompte a celor mai bine clasati in echipele de management al proiectului formate de Consortiul Parteneriatului Strategic - CPS.
 • Ambianta rafinata si degajata a unui hotel de business cu acces gratuit si nelimitat la toate facilitatile de spa-wellness ale hotelului - www.hotelconcordia.ro: fitness, sauna, jacuzzi, piscina.
 • Obtinerea atestarii experientei profesionale acumulate in intervalul respectiv prin certificatul original de absolvire, insotita de adeverinta detaliata a modulelor urmate si oportunitatea schimbului de bune practici cu ceilalti membri ai Comunitatii de Bune Practici, in special din Europa - Londra si Basel si cei din Statele Unite.
 • Participarea optionala la toate reuniunile serale de tip team-buildingin locatii alese de comun acord din oras sau punctele de atractie din imprejurimi: Insula Muresului, Cetatea medievala Sighisoara, Salina subterana de la Praid, statiunea balneara Sovata, manastirile fortificate sasesti din zona Biertan, Hanul vanatoresc Dracula din Padurea Danes etc.
 • La cerere, oportunitatea rambursarii ulterioare a costurilor frecventarii Universitatii de Vara prin eliberarea unei adeverinte care sa includa cursurile urmate ca parte componenta a formarii indispensabile in vederea optimei specializari in managementul proiectelor cu fonduri post-aderare.

Special Guest Trainer este detinator al titlului de Certified Knowledge Manager si de MBA in Statele Unite, avand si o vasta experienta ca project manager, consultant, trainer si evaluator pentru Ministerul Economiei si companiile sprijinite de acesta, in persoana Dlui Octavian SERBAN.

Deschiderea oficiala a Universitatii de Vara va avea loc miercuri, 1 iulie orele 11. 00. Sesiunile se desfasoara zilnic orele 9-12, respectiv 14-16, in asa fel incat participantii sa se poata bucura si de facilitatile bazei de relaxare si sport a hotelului. Seara, programul este optional, iar reuniunile de tip team-building vor fi programate cu toti cei interesati dupa cina, pentru a da sansa unei cat mai bune cunoasteri a locurilor remarcabile. In ultima zi de duminica, la cerere, se poate organiza o excursie ghidata la Cetatea Biertan - Castelul de la Sighisoara, care sa permita o cat mai buna socializare a noilor membri  ai Comunitatii Knowledge Management.

Inscrierile se fac in baza principiului „primul venit - primul servit” si a completarii fisei de inscriere; relatii: octavian.serban@knomacons.ro sau eurolink@b.astral.ro. Costurile de organizare sunt acoperite partial de parteneri si sponsori, partial prin contributiile complementare ale participantilor. Termenul final de inscriere este de 20 iunie 2009. Persoanele care urmeaza procedurile complete de inscriere pana in data de 13 iunie 2009 beneficiaza de o reducere de 5%!!
                                                 
Agenda previzionala (a se vedea si Tematica evenimentului):

Miercuri, 1 iulie 2009

 • orele 11.00 dimineata: KM Fundamentals
 • dupa-amiaza 14.00-18.00: KM Specialist (partea I)

Joi, 2 iulie 2009

 • orele 9.00 dimineata: KM Specialist (partea II)
 • dupa-amiaza: exercitii de simulare in echipa - studii de caz

Vineri, 3 iulie 2009

 • orele 9.00 dimineata: KM Expert (partea I)
 • dupa-amiaza: exercitii de simulare in echipa - studii de caz

Sambata, 4  iulie 2009

 • orele 9.00 dimineata: KM Expert (partea II)
 • dupa-amiaza: evaluare finala

Duminica, 5  iulie 2009

 • orele 9.00 Festivitatea de inmanare a certificatelor de absolvire
 • program optional

Beneficiile participarii:

 • Certificat de Absolvire - Knowledge Management Expert;
 • materiale bibliografice in dosarul evenimentului;
 • Indrumarul Metodic pentru demararea investitiilor cu bani europeni (format CD);
 • acces gratuit si nelimitat la facilitatile bazei spa a hotelului (piscina, sauna, jacuzzi, aparate fitness);
 • demi-pensiune (mic dejun + masa de pranz);
 • cazare hotel 4 stele in camera single (pentru persoana insotitoare se achita un supliment total de 80 Euro pentru loc in camera dubla);
 • participare la reuniunile de team-building;
 • consiliere juridica si contractuala pentru prevenirea litigiilor juridice, intarzierilor de rambursare financiara si a crizelor in cursul implementarii;
 • inscrierea in baza de date a consultantilor si expertilor Platformei “EU-RO Clearing Funds”;
 • pauze de cafea.
Partenerii media ai programului nostru neguvernamental sunt: CalendarEvenimente.ro, Comunicatii Mobile, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, NewsChannel.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support - Platforma "EU-RO Clearing Funds".

 

 

Dr. Harry Hertz
Director, Baldrige National Quality Program
National Institute of Standards and Technology

Stephen C. Brokaw, Ph.D., CGBP
Professor and Chair of Marketing
The University of Wisconsin - La Crosse, U.S.A.

Ramon Barquin
PhD, President and CEO of Barquin International, former IBM executive
Octavian SERBAN
Presedinte

Orlando Gabriel CONSTANTINESCU
Business Development Manager

Mirela RADU
Consultant Juridic prin "Cabinetul de Avocatura - Mirela RADU"

Cristian AVRAM
Coordonator Programe

Dragos ZAHARIA
Director Economic - Coordonator Analiza - Monitorizare - Audit